כאבי ברכיים עקב ישיבה ממושכת

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

28/04/2007 | 11:42 | מאת: מוטי

שלום, אני עובד מרבית היום מול מסך מחשב ובסוף היום אני מרגיש כאבים בברכיים. אני מנסה לשנות תנוחה מידי פעם אבל ללא הצלחה. מה אפשר לעשות בשביל למנוע את זה?

מוטי שלום! כנראה מדובר בבעיה אורטופדית שרצוי לבדוק אותה אצל אורטפד ולהעזר בטיפולי פיזיוטרפיה. כאשר יש תהליך דלקתי בברכיים הדבר מתבטא בכאבים בברכיים במצב של כיפוף ממושך. (סינדרום הפיקה ptfs) בינתיים אני הייתי ממליץ לך לשנות תנוחות ישיבה, שים לב שאין מכשול המפריע לרגליים להיות ישרות, המחשב, הקופסא, פח וכו'. ישנם תרגילים שהפיזיוטרפיסט ימליץ לך כגון חיזוק השריר הפנימי של הירך, תעזר בו. תנסה לקבוע תור ולברר את מקור הבעייה. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה