ביו פידבק

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

28/04/2007 | 11:40 | מאת: אייל

רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת ביו פידבק. האם תוכלו לומר לי מהי הבדיקה?

אייל שלום מכשיר הביופידבק בודק את מידת המתח בגוף. לא ציינת לאיזה חלק בגוף הפנו אותך וכך אני הייתי יכול לענות לך באופן מדוייק יותר. ביופידבק - שיטת משוב פיזיולוגית לשיקוף מצבים בזמן אמת.בעזרת המחשב אפשר לקבל אינדיקציה לגבי מצב הדריכות והמתח הפנימיים שלנו, רמת זרימת הדם אל אצבעות הידיים, עומק הנשימה ותדירותה, קצב הלב, לחץ הדם, תפקוד המעיים וגלי המח. ההפניה לבדיקת ביו פידבק נעשתה על מנת לבדוק את דפוס העבודה שלך והאם יש בו מתח מיותר שגורם לכאבים. אם הפגיעות על רקע ארגונומי , הסיכון להפגע גדל ככל שמנחי העבודה ודפוסי העבודה מלווים בהפעלת כוח מיותרת ומתח מוגזם. יכול להיות כי הבדיקה תראה שיש צורך בשינוי בדפוסי העבודה ישנם טיפולים בעזרת ביו פידבק להקניית הרגלי עבודה בריאים יותר. קודם כל אני ממליץ לך לבדוק את סביבת העבודה מבחינה ארגונומית ותוכלי להיעזר באתר שלי : http://www.ergotime.co.il/ בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה