כאבי גב תחתון כבר יותר חצי שנה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

09/01/2015 | 21:59 | מאת: חסויה

שלום, אני בת 14 ואשמח אם תוכלו לעזור לי. באוגוסט האחרון (2014) התחילו לי כאבי גב תחתון מסיבה לא נראית לעין. הכאב התגבר במיוחד בישיבה וכשעשיתי ספורט הכאב הוקל ואף נעלם אבל כשהפסקתי את הפעילות הספורטיבית הכאב חזר לאחר שתיים שלוש דקות ויותר חזק ממה שהיה לפני. אמא שלי לקחה אותי למיון שם עשו לי הרבה בדיקות. בסוף הוחלט לשלוח אותי לצילום רנטגן שלא הראה דבר. אמרו לנו שאם הכאב לא עובר עד עוד עשרה ימים אז נחזור. חזרנו, ועשיתי מיפוי עצם (תהליך שמזריקים חומר רדיואקטיבי לגוף וצריך לשכב במכונה כעשרים דקות), אחרי הבדיקה חיכינו לתשובה. לאט לאט הבנו שלוקח לבדיקה די הרבה זמן להגיע ואז פנינו לרופא שהכרנו כדי לקבל עזרה והוא חזר ואמר שהבדיקה לא תקינה לחלוטין אז הרופאים מתלבטים מה לעשות. נשלחנו לאמ.אר.איי שיצא תקין. אבל מאז, עברו כמה חודשים והכאב החל להיחלש עד שכמעט לא כאב לי הגב אבל לפני שלושה ימים הכאב חזר פתאום לאותה רמה של לפני כמה חודשים. הכאב הוא דוקרני, לי זה מרגיש כאילו עצם אחת היא כמו סיכה או קוץ ושהיא דוקרת את העצם השנייה. (לרופאים ולמבינים כואב לי בקוקסיקס) אבא אמר לי שייתכן שיש לי בעיה עצבית ושקשה מאוד לראות באמ.אר.אי בעיה כזאת ואילו אני חושבת (ולא מעט מבוגרים אמרו לי שהם לא לחלוטין חושבים שאני טועה וייתכן שאני צודקת) שאולי אכן עצם אחת מתחכחת או פוגעת בשנייה והסיבה שלא רואים זאת היא שהכאב הוא רק כשאני יושבת (כאב נורא! מאחד עד עשר- 8) וכל הצילומים והבדיקות עשו לי כששכבתי- בזמן שלא כואב . אשמח אם תוכלו לעזור לי! גם לא מקצוענים אני פשוט חסרת עצות ולא יודעת מה לעשות... תודה מראש!

שלום רב רק עכשיו ראינו את השאלה. בכל מקרה אם עדיין זקוקה לתשובה עדכני אותנו. בברכה צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה