התאמת רכב לנכה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

25/12/2014 | 10:46 | מאת: יעקב

המוסד לביטוח לאומי ומשרד הביטחון מסתמכים על חוות דעת של מהנדסי רכב לשם התאמת רכב לנכים המוגבלים בניידותם וזכאים לרכב רפואי. זה נראה לך תקין? מה הקשר בין הנדסת רכב להתאמת רכב מבחינה ארגונומית (ורפואית) לנכה?

יעקב, שלום אם אתה שואל את דעתי, ברור שכל התאמה של סביבת עבודה בכלל, התאמת רכב בפרט צריכה להסתמך על כללים ארגונומים במיוחד כאשר מדובר על אוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים.אין בכלל ספק שהתערבות ארגונומית תיתן תוצאות טובות יותר. מדוע זה לא עובד כך, אין לי תשובה לזה. אשמח לעזור בברכה, צביקה כץ , יועץ ארגונומי

28/12/2014 | 16:29 | מאת: יעקב

תודה! אני מעוניין לתקוף את הנוהג להיוועץ במהדס רכב ולא בארגונום/פיזיוטרפיסט לשם התאמת רכב לנכה. הידוע לך, מה נהוג במדינות אחרות? וכן - האם מהדס רכב עובר בכלל הכשרה בתחום של התאמת רכב לנכה? תודה

מנהל פורום ארגונומיה