תולעת ספרים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

25/04/2007 | 18:36 | מאת: מיכלכל

כשאני בסיפריה קוראת אני במצב ישיבה שפופה ונוחה.רגל על הרצפה ורגל על הכסא ליד המתיחה. האם זה בריא? האם יש תנוחה מומלצת יותר?

מיכלכל שלום קראתי את מה ששאלת מספר פעמים ואני עדיין לא הצלחתי להבין את צורת הישיבה שלך. האם את יושבת על הרגל, אז כיצד הרגל על הרצפה? אשמח לענות על שאלתך לאחר שתבהירי את העיניין. לגבי ישיבה מומלצת: חשוב במהלך ישבה ממושכת לבצע מדי כחצי שעה פעולות שחרור והרפיה של שרירי הגב והצוואר. אם הדבר אפשרי אני ממליץ גם לקום לדקות אחדות ולחלץ איברים. בישיבה על כיסא חשוב ששתי כפות הרגליים יהיו מונחות על הרצפה, ואם הכיסא גבוה מדי, חשוב לדאוג להגבהה של הרגליים, באמצעות הדום למשל. מחכה לתשובתך צביקה כץ- ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה