כאבים בכתף

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

24/04/2014 | 09:52 | מאת: רינת

שלום צביקה, לאחרונה אני חשה בכאבים חזקים בכתף ימין. הכאב הוא דינמי, כלומר, לפעמים הוא מורגש בצוואר, לפעמים בצד ימין של הצוואר, לעיתים לכל אורך הזרוע (אך בכתף הוא מורגש על בסיס קבוע) והוא אינו תלוי תנועה אלא קיים כל הזמן גם בזמן מנוחה. אני עובדת מול מחשב ורוב היום, יד ימין שלי שלוחה קדימה על השולחן ומתפעלת את העכבר. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל את הכאב מבחינת אביזרים שניתן לקנות כדי לשנות את תנוחת היד או למצוא משהו שיתמוך בה בזמן העבודה. כל דבר שיכול לעזור לי ייתקבל בברכה ובתודה. מודה לך מראש על עזרתך. רינת

רינת, שלוםרב הדבר הראשון שאת צריכה לבצע זה למקם את העכבר במרחק כזה שימנע את מתיחת היד לפנים. כנראה שאת צריכה לפנות מקום על השולחן במיוחד ניירת ולמקם את העכבר בהמשך למקלדת כך שתושג נינוחות מכסימאלית. לא נראה לי שאת זקוקה לאבזור כלשהו בשלב הראשון. מעבר לזה ממליץ על טיפול פיזיותרפי ממוקד לצוואר. בברכה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה