מעמסה של התעמלות על שורש כף היד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

17/03/2014 | 19:35 | מאת: דפנה

ד"ר שלום אני סובלת מכאבים בשורש כף היד בעת הקלדה ממושכת, ומשתשמת בכריות ארגונומיות למקלדת ולעכבר אשר מקלים על הבעיה. לאחרונה התחלתי להתעמל, וחלק ניכר מן התנוחות בשיעור מבוססות על תמיכת הגוף באמצעות כפות הידיים. למשל שכיבות סמיכה, תנוחת "כלב" ביוגה, תנוחת "קוברה" - כולן כרוכות בהנחת הידיים על הקרקע והזרועות מעליהן, בתנוחה שנראית לי דומה מאוד לזו שממנה אני מנסה להימנע בהקלדה, זו שגורמת לי לכאבים. האם תנוחות כאלו אכן עושות נזק לשורש כף היד ואם כן - האם יש דרך אחרת להחזיק את כף היד כך שהיא תוכל לתמוך בגוף בתנוחות כמו שכיבות סמיכה, אבל מבלי לעזות נזק לשורש? תודה רבה מראש!

דפנה שלום רב בשני המקרים כפות הידיים כפופות כלפי מעלה אך הגורמים לעומס שונים בניהם. בהקלדה העומס נובע ממאמץ סטטי של הגידים ובתרגילים הוא נובע ממתיחה של רצועות בכף היד ומהעומס הישיר על המפרק. מכאן שאין קשר בין ההקלדה להתעמלות ולא נראה שהתרגילים הם אלו שיחמירו לך את הרגישות בכף היד. בברכה צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה