סדנת גבס

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

25/04/2007 | 18:32 | מאת: טל

כאשר ביצענו סדנת גיבוס קרסול, במהלך לימודינו. כאשר מגבסים המטופל יושב על כסא, רגלו על הרצפה. המטפל כורע לידו עם כיפוף בכל מפרק אפשרי ומגבס. ייתכן שלמגבס בפועל יהיה יותר ממטופל אחד, איך מבחינה ארגונומית ניתן לייעל?

טל שלום אני אשמח אם תבהיר למה התכוונת בשאלתך: לייעל את יכולתו של המגבס לגבס יותר מטופלים או לייעל את תנוחתו של המגבס. אם מדובר על ייעול של המגבס הייתי ממליץ על שימוש בכסא ברכיים. ישיבה על כסא ברכיים, יוצרת זוית של 100-110 מעלות בין הירך לרגל ובכך מעודדת ישיבה זקופה. דרושה תקופת הסתגלות לכסא אך ישיבה זו לא כרוכה בכיפוף כל המפרקים למעט הירך והברכיים. במצב זה ניתן להניח את רגל המטופל על הדום, במידה וזה אפשרי. מחכה לתשובתך בהצלחה בינתיים צביקה כץ-ארגוטיים

02/05/2007 | 12:34 | מאת: טל

כוונתי הייתה לתנוחתו של המגבס אשר נמצא בגובה הריצפה ומגבס למטופל/ כמה מטופלים את הקרסול. באמת שכאב לי בעת ביצוע הגיבוס בגב, בברך ובקרסול..

מנהל פורום ארגונומיה