תודה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

29/03/2013 | 00:55 | מאת: תודה

שלום ד"ר יקר! לאחרונה אני סובל מהתעוררות בשעות הלילה משינה עקב הרדמות כף היד שלי(לרוב שמאל אבל גם ימין מגיע מידי פעם ולפעמים באצבע המורה) הידיים נרדמות ומעירות אותי,וכן קפיצות שרירים שמופיעות לי בצורה מוזרה במנוחה.זה דיי קבוע אך עם תדירות משתנה. עשיתי מוחEMG,MRI,ובדיקות נוירולוגיות בחודש האחרון(לפני הרדמות ידיי בלילה) ללא כל ממצא חריג. נכון שקשה לאבחן תסמינים אלה אך לאחרונה גיליתי דבר שאולי יכול לסייע בהשערתך ואולי תמליץ לי מה לעשות. גיליתי שבכף יד שמאל אם אני לוחץ על התעלה הקרפלית קבוע לשניה ועוזב יש קליק כזה ותזוזה מינורית של המפרק. בצד ימין באותו מקום(באמצע בין כרית האגודל למפרק היד)אין שום שינוי או קליק.היא בסדר. שאלתי היא ממה הדבר נובע?מה לעשות?ולמה קופצים לי השרירים בגוף במנוחה,פעם ברגל פעם ירך פעם יד..מתסכל ומטריד כבר הרבה זמן, תודה וסליחה על ההטרדה :)

חבר יקר לפי התאור הראשונה הדבר מזכיר את תסמונת התעלה הקרפלית, אך הדבר דורש בדיקה פיזיקאלית. בברכה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה