יעוץ ארגונומי בסביבה הביתית - יש דבר כזה?

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

02/09/2012 | 18:49 | מאת: איתי

02/09/2012 | 19:01 | מאת: איתי

צביקה שלום, מזה תקופה ממושכת אני סובל מכאבים ברצועות הכתפיים (בעיקר בצד שמאל) ומכאבים בשורש כף היד הימנית (הדומיננטית). באשר ליד אני מניח שזהו cts (מחרתיים הולך לרופאה בכדי לאבחן באופן ודאי), ואולם מקור הכאבים בגב לא ברור לי. תחילתו באימון בחדר כושר לפני כשנתיים, והמשכו בהחמרת הכאבים עד כדי הצורך להפסיק האימונים. מאז ועד היום אינני מתאמן, שכן הכאבים לא חלפו לחלוטין. התקופה היחידה בה חשתי בהקלה משמעותית ומתמשכת הייתי לאחר סדנת ויפאסנה בת 10 ימים, בה נדרשתי לשבת זקוף. חזרה לאימונים קלילים יותר (ריצה, שכיבות שמיכה ומתח בלבד) לפני מס' חודשים החזירו את הכאבים ושוב נאלצתי להפסיק האימונים. יש לציין כי אני סובל מעקמת. אני רוצה להתחיל בבעיה באופן רציני ומתלבט איך לעשות זאת. אני חושב שיש קשר הדוק בין העובדה שאני עובד הרבה על שולחן העבודה בחדרי לבין הכאבים (ביד ובגב), ומעוניין לשפר את סביבת העבודה הביתית (שבשולחן העבודה). האם קיים יעוץ ארגונומי בבית המטופל במימון קופות החולים (מכבי זהב)? או שאולי יש לך רעיונות אחרים כיצד לקבל יעוץ שמותאם לסביבת העבודה שלי? מלבד זאת - מה עוד כדאי לי לעשות? מפגש עם אורטופד בקופת החולים אכזב אותי מאוד ולא סיפק את המבוקש. בתודה מראש, איתי - סטודנט מב"ש

איתי, שלום רב סביר להניח שאם הנך משתמש "כבד" במחשב ותחנת העבודה אינה מתאימה שיתפתחו כאבים א-סימטרים באזורים שונים בתוספת לבעיית היציבה הקיימת. הדר הטובה ביותר כמובן היא לקבל ייעוץ בסביבת העבודה אך לא ידוע לי שרות כזה המתבצע דרך קופות החולים. על מנת לתת לך חוות דעת ראשונית העבר אלינו לכתובת המייל של החברה תמונה של תחנת העבודה ( כיסא, שולחן, מתחת לשולחן וכד ) ותמונה שלך בזמן העבודה. במידה והתמונה תהיה ברורה אנסה לתת לך "טיפול ראשוני" דרך האינטרנט. הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה