כאבי שרירים לא סימטריים..

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

30/06/2012 | 21:41 | מאת: ציפי

יש לי כאבי שרירים בברך שמאל עד לכף הרגל, ובשכמה שמאל לפעמים עד היד.(לפעמים גם קצת תחושה של נימול). יש לי שני ילדים קטנים- (15 קג' ו- 11 קג')שאני מודה שמרימה רבות על הידיים- ועל צד שמאל בלבד. היציבה שלי מאז ומעולם הייתהכפופה מעט לפנים- כתפיים שמוטות. שאלותי הן: 1. האם יכול להיות קשר בין הכאבים והנימול למצב שאני מתארת 2. מה היית ממליץ לעשות- כיצד לטפל/ לפעול נכון. תודה רבה

ציפי שלום רב התאור שלך מתאים למאמץ לא סימטרי של השרירים כתוצאה מהרמה בצד אחד של בגוף. למעשה הגוף מבצע הטייה לצד הנגדי על מנת לשמור על מרכז הכובד ובכך מאמץ מאוד את השרירים. מכאן שהסמפטומים שאת מתארת יכולים לנבוע גם מעבודה זו. במצב הנוכחי אני ממליץ לך בתחילה להגיע לפיזיותרפיה על מנת לפתור את הבעייה ( דרך אורטופד ). בנוסף את צריכה לחשוב על דרכים למזער את העומסים כמו עזרה במינשאים סימטרים או אמצעים אחרים. ברכה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה