כסא סטודנט

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

14/11/2011 | 17:55 | מאת: עדי

שלום רב אני סטודנטית שנה א'. מאז שהתחלתי ללמוד התחילו לי כאבי גב תחתון. הסקתי שכנראה שזה בגלל שאני יושבת בשכיבה יחסית ומאז אני מקפידה לשבת כשהישבן צמוד למשענת והכאבים פחתו. הבעיה שעכשיו כואב לי הצוואר והשכמות כי אני צריכה להתכופף כדי לכתוב ולקרוא. האם יש לזה פיתרון כלשהו? צורה מסויימת שכדאי לשבת בה? או תרגילים מסויימים שאפשר לעשות תוך כדי ואחרי השיעור? תודה מראש עדי

עדי, שלום רב כתיבה- ישיבה בקצה הכיסא עם ברכיים נמוכות מגובה הירך. הטיית הגב לפנים עם שמירת הקשת המותנית הנורמאלית קריאה מקלסר או ספר- הטייה בעזרת תומך מסמכים קשיח ורחב ( בדומה לתומך הקיים למחשב נייד ) הפסקות ותרגילים- חובה, אחת לחצי שעה לפחות !! מגוון תרגילים תוכלי למצוא באתר "ארגוטיים" תחת הקטגורייה "מרכז מידע"- חומרי הדרכה. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

24/11/2011 | 12:36 | מאת: ליאת

הי עדי שמי ליאת וגם אני סטודנטית, שנה ד'. גם לי התחילו כאבי גב בשנה א'. אחרי שבדקתי וקראתי הבנתי שאני צריכה ללמוד על שולחן ולא על המיטה או על הספה. קניתי כיסא ארגונומי מותאם אישית ומאז זה עולם אחר. בכלל לא כואב לי, להפך, נח לי והוא מלווה אותי כבר שלוש שנים... את שלי כניתי ב"כסאות צרעה" כי שמעתי עליהם מחברה. אני מניחה שיש עוד כמה חברות... בכל מקרה אני ממליצה עליהם. תרגישי טוב!

24/11/2011 | 17:40 | מאת: עדי

תודה רבה על תגובתכם אני חושבת שהבעיה היא בכסא באוניברסיטה, שם זה מתחיל לכאוב לי (זה שהמיני שולחן נמצא בצד ימין גורם לי להתעוות בשביל לכתוב)

מנהל פורום ארגונומיה