שחייה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

19/10/2011 | 13:40 | מאת: דנה

כל השרירים שלי בצוואר תפוסים חזק מדוע לאחר ששחיתי בבריכה שחיית חזה במשך שעה נהיה לי כאבים חזקים בצוואר? לאחר השחייה השרירים נהיו יותר תפוסים ממה שהיו... האם השחייה גרמה לי לנזק לצוואר? מדוע לאחר ששחיתי השרירים בצוואר נהיו יותר תפוסים וכואבים?

דנה, שלום רב כנראה הפעלת את שרירי הצוואר בעוצמות שלא היית רגילה להם והשרירים הגיבו למאמץ החריג ( "כאבי שרירי מאוחרים"-DOMS לא נגרם נזק לצוואר וזה אמור לחלוף תוך מספר ימים. עיסוי קל באזור הצוואר והשכמות ומתיחות לצוואר יכולים להקל. הרבה בריאות צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה