כסא מותאם לפגיעה בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

29/09/2011 | 22:16 | מאת: שירלי

שלום. יש לי פגיעה בעצם הזנב שנגרמה לפני מספר שנים. אין אפשרות לפתור את הבעיה אבל זה לא מונע ממני לעסוק בפעילות גופנית. לפני מספר שבועות התחלתי לרכב על אופניים, אבל הכסא שיש לי גורם לחץ רב על עצם הזנב, מה שגורם לכאבים חזקים. האם יש כסא שיכול להתאים לי? אני מחפשת משהו שיפחית את הלחץ על עצם הזנב. אולי כסא עם שקע/חריץ/חור. אודה לכל עצה

שירלי, שלום רב תשובה חיובית. קיים מגוון גדול של כיסאות ארגונומים המותאמים להפחתת הלחץ באזור האגן אם בעקבות חבלה באזור ואם כמניעה של לחצים על כלי דם ועצבים העוברים באזור הזה העשויים לחשוף את הרוכב/ת לבעיות גניטליות. ממליץ לך להיכנס בהקדם לאחת מהרשתות המובילות בציוד לאופניים להתייעץ ולהתנסות בכיסא מהסוג הזה המותאם לנשים. במקביל, במקרים מסויימים, גם טיפול פיזיותרפי יכול להקל על הסימפטומים לאחר פגיעה בעצם הזנב. פני למכון הפיזיותרפיה הקרוב אליך עם הפנייה מהאורטופד. הרבה בריאות צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה