גובה שולחן

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

18/09/2011 | 13:12 | מאת: משה

שלום לך. כשאני יושב, מהו הגובה (יחסית אלי) המומלץ לשולחן הכתיבה כך שיאפשר תנוחה נכונה של הגב והשכמות שלי? ומהי בכלל התנוחה הנכונה בעת כתיבה? אם צריך לדבר במושגים של גובה מוחלט, אז הגובה שלי הוא 1.77 מטר. מאוד מודה לך.

משה , שלום רב גובה שולחן סטנדרטי נע כיום בין 72-78 ס"מ לצורך התאמתו למירב המשתמשים. במידה ואתה רוצה לבדוק מה מתאים לך, שב עם כיסא וכוון את גבוהו כך שהרגלים ינוחו בחופשיות על הרצפה ( עם נעלים ). במצב זה כופף מרפקים ובדוק מה גובה החלק התחתון של המרפק מהרצפה. גובה זה אמור להיות גובה החלק העליון של משטח העבודה.בנוסף ראה האם קיים מרווח של 20 ס"מ בין החלק העליון של הירך לבין גובה השולחן שקבעת. לגבי ישיבה נכונה ממליץ לך להיכנס לאתר חברת ארגוטיים ולהוציא הוראות לישיסה נכונה מול מחשב מקטגוריה "מרכז מידע- חומרי לימוד" בהצלחה צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה