שחרור ברכיים בכסא ברכיים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

04/04/2011 | 11:02 | מאת: מיכאל

שלום, באחד הפורומים קראתי ששימוש בכסא ברכיים גורם לשחרור של הברכיים. האם נכון, ואם כן האם הדבר פוגע בברכיים? אני אקדמאי בן 48, ורץ למרחקים של 9 ק"מ כ-4 פעמים בשבוע.

מיכאל, שלום רב אם הנך מתכוון לכיסא בו קיים מושב מוטה לפנים ומשקל הגוף מועבר לרגלים, הדבר יכול להגביר ( ולא להקטין..) במידה מסויימת את העומס על המפרק בין הירך לפיקה ולכן אינני ממליץ בכיסא באופן ממושך. יתרונות הכיסא באים לביטוי יותר בהשפעה על הגב התחתון. הרבה בריאות ובמידה ואתה משתתף באחד המרוצים במרתון נוכל להתראות שם צביקה

מנהל פורום ארגונומיה