אילו מנגנונים לחפש בכסא הנהג?

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

30/03/2011 | 12:26 | מאת: אלי

שלום , אני סובל מפריצת דיסק(כבר כ30 שנה). אני לפני רכישת רכב חדש ונוחות הישבה מקבלת אצלי את רוב תשומת הלב,היא מהווה פרמטר ראשון בבחירת רכב. אני מודע לכך שיש לבחור רכב בו אוכל לכוון את ההגה למטה\למעלה וגם פנימה\החוצה. לדוגמה אני מרגיש הקלה מסוימת כאשר ההגה מכוון כלפי מטה כמה שיותר,כך שלא יפריע לברכיים. אני מודע לכך שאני חייב לקנות רכב בו תהיה אפשרות לכוון את המושב כלפי מעלה ומטה וחייבת להיות אפשרות לכוון את משענת הנהג. כמו כן,אני מודע לכך שיש לבדוק את התמיכה הצדית שמעניק כיסא הנהג. האם ידועים לך מנגנונים נוספים שיוכלו לסייע לי בהתאמת תנוחת הישיבה הנוחה ביותר ? לדוגמה מנגנון להתאמת תמיכה נוספת בגב התחתון או מנגנונים אחרים. האם יש להתייחס לקשיחות כיסא הנהג? תודה מראש על תגובתך

שלום רב 1.חשוב מאוד שתהיה אפשרות לשנות את מרחק ההגה מהגוף (פונקציה שאינה קיימת בדר"כ ) בנוסף לגובהו על מנת לאפשר תנוחה נכונה של הרגלים בזמן שהן מונחות על הדוושות. 2.מושב עם אפשרות לשנות את גובה התמיכה המותנית יחסית למושב ואת מידת הבליטה כלפי חוץ 3. לגבי קשיחות הכיסא: תלוי בתחושת הגוף שלך בזמן הישיבה בדומה לבחירת מזרן

01/04/2011 | 17:35 | מאת: אלי

שלום, תודה רבה על תגובתך, בסעיף 1 אתה מדבר על הגה טלסקופי,כמו שציינת קשה למצוא רכבים עם הגה טלסקופי. על המנגנונים עליהם אתה ממליץ בסעיף 2 עוד לא שמעתי,אודה לך אם תוכל להביא דוגמה לכיסא נהג שיש בו את המנגנונים הנ"ל (בצורת איור או לינק לאתר שמתמחה בייצור כיסאות מסוג זה). תודה רבה סוף שבוע נהדר

מנהל פורום ארגונומיה