נשיאת משקלים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

27/09/2010 | 16:06 | מאת: חן

אני תלמידת עיצוב תעשייתי, בתחילתו של פרוייקט בנושא ניידות אורבאנית. שאלתי היא בעניין נשיאת משקלים: כמה קילו יכול אדם ממוצע (גבר או אישה בגילאים 20-35) לשאת בידיו ללא פגיעה ולמשך זמן קצר יחסית (15 דקות)? האם ישנן צורות (קופסא, ידיות, אופני אחיזה שונים) אשר מקלות על נשיאת משקלים כבדים יחסית? בתודה מראש :)

חן, שלום רב צר לי לאכזבך, אך התשובה מורכבת . בעיקרון: המשקל המומלץ תלוי במיקום המשקל יחסית לקרקע ויחסית לגוף, מרחקו מהגוף , אמצעי אחיזה, תדירות הרמות ועוד. ככלל:המשקל המכסימאלי המומלץ להרמה בתנאים אידיאלים נע בין 23 ק"ג ( לפי המלצת niosh ) ו-32 ק"ג ( לפי המלצת acgih ) שהם ארגונים העוסקים במתן הנחיות לשינוע משקלים כך שלא יגרם נזק למערכת השלד והשרירים. לגבי אמצעי אחיזה וכד- יש המלצות והנחיות אך אין אפשרות לתת תשובה קצרה לכך בפורום. בברכה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה