יציבון פנאומטי מתכוון

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

16/08/2010 | 09:55 | מאת: חנה

שלום רב, אני עובדת בסביבת מחשב. האם כסא כזה מתאים לישיבה ממושכת למרות שאין לו משענות ידיים? יש יציבונים עם 5 מוקדים, גלגלים, ויש ללא גלגלים קבועים. מה מומלץ? האם בכלל? תודה, חנה

חנה שלום רב כיסא יציבון מתאים לעבודה קצרת טווח ( 10 ד' לכל שעה לערך ) ואינו יכול להחליף כיסא קונבציונאלי. יתרונו:קיימת יכולת לשמר את הקשת המותנית הנורמאלית תוך כדי אימון אקטיבי של השרירים המייצבים את הגב. חסרונותיו:1.כיפוף הברכיים והומס עליהם 1 הישיבה, 2. קושי בהתאמה לכל מידות הגוף 3. קושי מסויים לקום ממנו לעומת כיסא רגיל טוב לכל מי שרוצה לאמן את שרירי גבו ולסגל הרגלי יציבה נכונים. בעייתי, כאשר מדובר על עבודות כתיבה מלבד עבודה מול מחשב. לגבי הידיים: אין בעיה - ניתן להשעין אותם על השולחן במידה והכיסא מתכוונן בגובה. לסיכום: ממליץ לישיבה לטווחים קצרים, רצוי עם גלגלים ( שיותאמו למבנה המשטח כך שהכיסא ישאר יציב. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

30/06/2013 | 17:52 | מאת: אור

אלמלא היציבון לא הייתי יכול לעבוד. יושב עליו 10 שעות ביום. (עם הפסקות קצרות כל שעה עד שעתיים).

מנהל פורום ארגונומיה