כיתה א'

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

13/06/2010 | 20:47 | מאת: מיכל

בתי עולה לכיתה א' ואנחנו מארגנים לה פינת לימוד. באיזה גובה צריך להיות השולחן (גבוה הילדה כ 110 ס"מ). האם נכון שהשולחן צריך להיות בגובה הסרעפת? איזה כיסא מומלץ? גובה הביסא? כבר קנינו שולחן עם מדף, לכן כנראה כיסא עם ידיות לא יכנס פנימה. בכל אופן, מהן ההמלצות לתלמיד כיתה א? תודה

מיכל , שלום רב גובה משטח העבודה, בין אם הוא מגרה למקדלת או המגרה צריכים להיות בגובה המרפק כאשר הילד יושב. במידה וקיימת מגבלה בהתרמת גובה השולחן העזרו בכיסא ללא משענות ידיים!! לצערי, קיימת בעיה למצוא כיסאות ארגונומים המותאמים לגודל של ילדים קטנים ויש לכתת את הרגליים ולבדוק בין החנויות. מה שחשוב, שמנגנון ההגבהה של הכיסא יהיה נמוך מספיק על מנת שהילד יוכל לשבת עם הרגלים על הקרקע. בברכה צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה