מספר עולה במשקפיים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

10/06/2010 | 13:13 | מאת: דנה

אני מרכיבה משקפיים כבר שנים רבות הבדיקה האחרונה להתאמת מספר למשקפיים הייתה לפני שנה וחצי והמספר עלה. השבוע הלכתי לרכוש משקפיים חדשות ועשו לי ליתר בטחון בדיקה נוספת של מספר המשקפיים וגם הפעם המספר עלה. כששאלתי את האופטמטריסט למה עולה כל כך מהר מספר הוא שאל אם אני עובדת מול מחשב שעות רבות, עניתי לו שכן. תשושתו הייתה שאנשים שיושבים שעות רבות מול מחשב מספר המשקפיים עולה לעיתים קרובות. האם זה נכון והאם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע את העלייה המהירה של מספר המשקפיים? הודה על תשובתך.

דנה , שלום רב קיים קשר בין עבודה מול מחשב ומאמץ של העיניים העלול לגרום לעייפות, טשטוש, אדמומיות, יובש וכד'.אין וודאות, עד כמה שידוע לי, שתופעות אלו גורמות לפגיעה אורגנית בעיין אבל בטוח שהן מחייבות את העיין למאמץ מיוחד. כדאי לבדוק את מרחק הצג מהעיין, גובהו ואיכות הצג. הרבה בריאות צביקה

מנהל פורום ארגונומיה