כאבים בזמן כתיבה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

09/06/2010 | 20:44 | מאת: אלון

כבר במשך כמה שנים כואבת לי הזרת בזמן הכתיבה, הכאבים מתגברים ככול שאני כותב יותר (באותו רגע וגם לאורך זמן) עד שזה נהיה כבר בלתי נסבל ומקשה עליי ללמוד ולענות על מבחנים כראוי. העליתי את הבעיה אצל אורתופד שהתשובה המיידית שלו הייתה שכנראה יש לחץ על עצב תחושתי שעובר במפרק כף היד ופשוט לשים כרית מתחת למפרק כשאני כותב. הפתרון הזה מאד לא פרקטי כאשר אני צריך לכתוב במספר מקומות ועל חוברות באופן לא אחיד. אני חייב למצוא לבעיה הזאת פתרון מפני שאני עושה מבחן פסיכומטרי בקרוב ואני חושש שזה יפגע לי בציון. אם זה רלוונטי זרת אחת שברתי ואת השניה סדקתי ביסודי, אני לא זוכר איזו מהן שברתי ואיזו סדקתי.

אלון, שלום רב על פי התאור שלך מדובר על מאמץ של שרירי אצבע מספר 5. סביר שתנוחת הכתיבה שלך כזו שאתה מבצע מאמצים סטטיים של השרירים הגורמים לעייפות מתקדמת וכאבים באזור. רקע קודם של פגיעות באזור יכול לגרום לדפורמציה של המפרקים מה שיכול להסביר אולי חלק מהתופעות. הפתרון יכול להיות בשלושה כיוונים: בחירת כלי כתיבה ארגונומי המתאים לגודל כף היד הפסקות קצובות אחת לזמן וביצוע תרגילי שחרור הגעה לפיזיותרפיה וקבלת טיפול מקומי בברכה צביקה

14/06/2010 | 19:18 | מאת: אלון

אתה יכול לייעץ לי לגבי בכירה נכונה של כלי כתיבה מתאים (עפרון או עט עפרון) והיכן אפשר לחפש כזה? לגבי פיזיותרפיה, אני צריך הפניה מרופא? או שאפשר לפנות ישירות למכון? תודה אלון

מנהל פורום ארגונומיה