כסא - תמיכת חזה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

07/03/2010 | 11:43 | מאת: אסף

שלום, כמו כולם, גם אני עובד הרבה שעות מול המחשב. לאורך השנים , החלפתי המון כסאות במטרה למצוא את הכסא האופטימלי. מיותר לציין שטרם מצאתי אותי בעיקר מסיבה אחת- כשעובדים בסביבת עבודה רגילה בה יש גם מחשב ודפים וטלפון - אנו נאלצים תמיד לרכון קדימה. מכיוון שכל מייצרי הכסאות מנסים לחנך אותנו - המשענת היא מאחורה וכשרוכנים קדימה - היא לא נותנת תמיכה בכלל! לכן הרעיון שלי והשאלה- האם יש כסאות עם תמיכה לחזה. במקום לגב. כמו כסא רגיל אבל הפוך , עם מקום לרגליים. לא כסא ברכיים שמפעיל לחץ על הגב, אלא כסא כמו של תינוקות, שפשוט תומך בגוף ומונע ממנו להפעיל לחץ מיותר על הגב. אשמח לקבל חוות דעתך על הרעיון והפניות למוצרים קיימים (במידה ויש). תודה רבה

אסף, שלום רב מובן הוא שמבצעים מטלות כמו כתיבה, אכילה וכד' אין שום משמעות למשענת שממוקמת לאחור. לגבי, תמיכה לפנים, הרעיון הוא ללא ספק נכון מבחינה ביומכאנית, אך קשה ליישום את הלחצים הנוצרים על החזה בזמן העברת משקל הגוף לפנים ואין הדבר פרקטי.אין כיסא מהסוג הזה הנמצא בשימוש רחב ולכן הפיתרון בדרך כלל הוא בהטייה קטנה של מושבהכיסא לפנים והשענות עם שמירה על הקשת המותנית. פיתרון אחר יכול להיות בשינוי זווית השולחן וכזה אנו נותנים לעובדים הרוכנים לפנים ( למשל בזמן הלחמה או הרכבת חלקים קטנים). בכל אופן, אין פיתרון קסם לבעייה והדבר דורש תכנון קפדני. בברכה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה