התאמת שולחן ללימודים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

05/12/2009 | 13:06 | מאת: עדי

פללםםםאני סטודנטית שיושבת שעות מול השולחן ולומדת. אני מעוניינת לקנות שולחן חדש, לפי דעתי השולחן הנוכחי גבוה לי מדי, וגורם לשרירי הצוואר של להיתפס. איך אני מתאימה את גובה השולחן הטוב ביותר לישיבה אינסופית מולו? תודה מראש

עדי, שלום רב אם את במידות ממוצעות של נשים, שולחן בגובה 68-71 ס"מ הוא מספיק ואין צורך במשטח גבוה מזה. הדרך לבדוק את זה היא לשבת עם כפות רגלים נינוחות על הרצפה ( כולל נעליים שאת רגילה לנעול ) ולמדוד את גובה המרפק מהרצפה ( וזה יהיה גובה משטח העבודה ). בכל אופן, כיוון שמרבית השולחנות הסטנדרטים גבוהים מזה כנראה שתצטרכי להגביה את הכיסא ולהשתמש בהדום לרגלים. חשוב לו פחות- שלא תהיה הפרעה של רגלי השולחן,או מתקנים אחרים הנמצאים מתחת לשולחן, להתמקמות נכונה מול השולחן(אמות הידיים על המשטח). לעיתים גם משענות הידיים של הכיסא מפריעות ואז קיים צורך לפרקם.אם ברצונך לקבל הוראות לישיבה נכונה , תוכלי למצוא באתר שלנו. בהצלחה צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה