חדר כושר, מסוכן?

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

17/11/2009 | 12:45 | מאת: אודי

אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, לאחרונה התחילו לי כאבים בגב התחתון, האורטופד רמז שזה יכול להיות באימון לא נכון בחדר כושר או מנזק מאחד המכשירים. שאלתי היא, האם יש מכשירים שאכן יכולים לגרום לנזק בגב ומה אתה ממליף לעשות לגבי המשך האימונים?

אודי, שלום רב המכשירים בחדרי הכושר החדשים אינם מסוכנים לשימוש!! מרביתם ניתנים להתאמה ולכוונון לצורכי המתאמן.בכל מכשיר שהוא, יש להקפיד על ישיבה נכונה : שמירה על הקשתות הטבעיות של הגב והמנעות מכיפוף לפנים. בכל אופן, יש להקפיד גם על העלאה הדרגתית במשקלים, המנעות מביצוע תנועות חדות ומהירות וחימום נכון של הגב לפני כל הפעילות. לעיתים כאבי הגב הינם תוצאה של מאמץ שרירי הירך הקדמיים או הגב והם חולפים עם הזמן. בברכה, צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה