תיק כבד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

08/11/2009 | 15:17 | מאת: ליאורה

צביקה שלום, ביתי בכיתה ב' וילקוט שהיא סוחבת כבד מאוד. היא מתלוננת שכואב לה הגב שהיא סוחבת את התיק, חשוב לציין כי לא נוח לה ללכת עם הטרול שסוחב עם התיק וכיוון שהכיתה שלה בקומה גבוהה וקשה לה להרים את הילקוט במדרגות עד הכיתה. האם יש משקל מסויים שמותר לילדים קטנים אלו ומה לעשות נגד כאב הגב בזמן הסחיבה. רב תודות מראש על תשובתך. ליאורה.

ליאורה, שלום רב התקן קובע משקל מכסימלי של עד 15% ממשקל הילד. לגבי נשיאת הילקוט: 1. צמוד לגוף ככל הניתן- רצוי להתשמש ברצועות מותניים להידוק הילקוט 2.ספרים כבדים- במחיצה האחורית של הילקוט 3.יש לשמור על איזון בין צד שמאל לימין של הילקוט בברכה צביקה כץ ארגוטיים

11/07/2011 | 18:13 | מאת: סתם אחת

היא יכולה גם להשתמש בעגלה מיוחדת שהילדה יכולה לגרור את הילקוט בלי מאמץ

מנהל פורום ארגונומיה