כאבים בכף היד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

01/11/2009 | 11:59 | מאת: אני

שלום, אני בת 27, עובדת הייטק, נמצאת מול מחשב שולחני כ-9 שעות ביום ועוד מספר שעות עם מחשב נייד על ברכיי. בשבועות האחרונים אני מרגישה כאבים בכף יד ימין באיזור שבין האגודל לאצבע (אני ימנית). הכאבים מופיעים בעיקר כאשר אני מפעילה איזשהו לחץ עם האגודל, למשל בפתיחת תא המטען ברכב. בשבוע האחרון אני מרגישה כאבים דומים (אבל הם מופיעים גם באיזור מפרק היד) כאשר אני משתמשת במחשב הנייד כשהוא על ברכיי (אני משתמשת בד"כ בעכבר חיצוני המחובר למחשב ועובדת איתו על הספה לידי) ולעיתים רחוקות יותר גם בעבודה השגרתית מול המחשב. האם יש צורך בבדיקה? האם צריך לעבור דרך רופא משפחה או לפנות ישירות למומחה, ואם ישירות, לאיזה מומחה פונים בנושאים אלה? תודה, אני

01/11/2009 | 12:01 | מאת: אני

והכי חשוב, שכחתי :-) יש המלצות להקלת הכאבים הללו, לפחות בינתיים?

שלום רב, לפי תאור מקור הבעיה קשור למאמץ יתר של השריר והגיד באזור האגודל. הגורמים האפשריים:עכבר גדול/קטן מדי לכף היד, אחיזה חזקה של העכבר, הקלדה חוזרת. פתרונות אפשריים: שינוי של העכבר הקיים הנחת העכבר על משטח ישר תרגילי מתיחה לאגודל אחת ל- 20 דקות שינוי בהרגלי האחיזה לגבי הכאבים: ניתן להקל ע"י תומכים ( תחבושת המולבשת על כף היד המיועדת לאפשר מנוחה למקום), מריחת משחות אנטי-דלקתיות, כדורים אנטי-דלקתיים כמו אדוויל ( במידה ואין קונטרה-אינדקציה ) הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה