כאבי ירכיים/גוף בכלל תוך כדי ישיבה ממושכת

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

21/09/2009 | 23:45 | מאת: גיא

היי, אני רוב היום יושב ישיבות ממושכות בעבודה בלימודים ובבית, סובל המון מכאבים כלליים בגוף בעיקר באזור השכמות ,ובאזור הרגליים - לא מדובר על כפות הרגליים אלא על כאבים שקשה להצביע באזור הירכיים-כאבים מקרינים כאלו. מנסה לשבת כמה שיותר נכון לפי הסברים שקראתי באינטרנט,אפילו קניתי כסא דיי יקר בסביבות האלף שקל אבל הכאבים לא עוברים(אולי לא נתתי מספיק זמן לכסא החדש..) אני משתדל לעצור את עבודתי כל שעה ולעשות מתיחות ולאחרונה נרשמתי לחדר כושר ואני מבצע עבודה גופנית במשקולות... שאלתי היא כזו - מה שהכי מפריע לי אלו הכאבים בירכיים,מה יכול לגרום בישיבתי לכאבים כאלו? אולי יש כוון מסויים בכסא(שמתכוון בכל האפשרויות כולל הטיה מטה) שיכול להפחית את הלחץ באזור?? אולי הדום?? למרות שאני גבוה..(אני מרגיש שאולי אם הייתי מרים קצת את הרגליים הכאב היה פוחת..אבל אולי אני טועה מבחינה פזיולוגית) האם יש פעילות גופנית מסוימת שתוכל לעזור לי?(יוגה/פילאטיס....) אציין כי אני 1.90 ושוקל משקל תקין לגובה. תודה מראש!

22/09/2009 | 00:08 | מאת: גיא

אציין כי כשאני חושב על זה הכאבים גם מקרינים לאזור הרגליים עצמם - נראה לי שבאזור התאומים (לא בדיוק בשריר בכל האזור..)

גיא, שלום רב ישיבה ממושכת הינה אחד הגורמים המשפיעים על התפתחות כאבי גב תחתוןובמקרים מסויימים זה יתבטא גם בהקרנות של כאב לגפיים התחתונות. בשאלתך הינך מתאר גם כאבים מפושטים בגב הכוללים את אזור השכמות והגב העליון. כיוון שהינך גבוה קיימת אפשרות גם שהישיבה גורמת ללחץ באזור מפרקי הירך. הצעתי: הגבה מעט את שולחן העבודה שלך כך שגובה משטח העבודה בחלקו העליון יהיה בסביבות 78 ס"מ, הטה את מושב הכיסא מעט לפנים, שמור על זווית של 110 מעלות בין משענת הגב למושב ובצע הפסקות יזומות באופן תכוף יותר ( קום מהכיסא אחת ל-20 דקות למשך חצי דקה לפחות ). אם הבעיה נמשכת פנה לאורטופד ע"מ ודאג לקבל הפנייה למכון הפיזיורפיה. מלבד זאת המשך לבצע פעילות גופנית מכל סוג שהוא הכוללת גם ביצוע מתיחות, חיזוק שרירי בטן וגב עליון. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה