משקל שמותר למטפלת להרים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

14/09/2009 | 10:41 | מאת: שרהלה

צביקה שלום אבקש לדעת מהו המשקל המקסימלי שלמטפלת סיעודית מותר להרים בידיה מבלי להעזר במנוף? בברכה שרהלה

שרה שלום רב, שאלתך מורכבת מאוד ואנסה להסביר לך בקצרה. קיים תקן ( לא ישראלי ) המטפל באופן עקרוני גם בהרמת אנשים אך ביסודו הוא בשימוש יותר בהרמת משאות רגילים. בעיקרון משקל מכסימלי להרמה נע בין 23 ק"ג ל-32 ק"ג לאדם וזה בתנאים אידאלים ( המטען בגובה מותנים,קרוב לגוף, אחיזה טובה וכד ). כאשר התנאים לא כאלו המשקל המכסימלי יורד באופן דרמטי. על מנת לחשב מה המשקל המותר יש לבדוק היכן פקטורים רבים לגבי המטען (במקרה זה אדם ) ולהגיע להחלטה. קיימת נוסחא מסובכת במקצת שמחשבת את זה. כל זה מיותר לדעתי כי במקרה של הרמת אדם תמיד המשקל המותר יהיה קטן יותר ממשקל האדם. אבל, מצד שני, אם האדם עוזר לך כל החישוב הזה לא רלוונטי. אני לא בטוח שתשובתי עזרה לך אבל את צריכה להבין שנושא זה מוזנח בתקנים ובהמלצות כך שלא תמצאי הרבה התייחסות לכך. המלצתי לך להשתמש בכל מצב במנוף אם הוא זמין. כאחד שהרים בעברו הרבה חולים במצבים שונים ובדרגות סיעודיות שונות אוכל לאמר לך שזהנ אחד הדברים המסוכנים ביותר למערכת הרירים והשלד. הרבה בריאות צביקה כץ- ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה