כאב בשורש כף יד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

12/04/2007 | 17:53 | מאת: איילת

צביקה שלום! מזה כמה חודשים יש לי כאב בשורש כף יד ימין בזמן שימוש במחשב. מה אני יכולה לעשות בכדי להפחית את הכאב.

איילת , שלום רב אכן בעיות בשורש כף היד נפוצות בקרב עובדי מחשב ונובעות משימוש ממושך במקלדת ובעכבר, בעיקר כאשר כף היד נמצאת בתנוחה לא סימטרית ( יחסית לאמה ). הנחת כף היד על קצה השולחן עלולה להחמיר בעיות אלו. המלצותיי: שמירה על זווית של 180 מעלות בין כף היד לאמה, שימוש בתומכי ג'ל למקלדת והעכבר, ביצוע הפסקות תכופות בעבודה ( דקה אחת ל- 20 דקות ) ובהם לעשות תרגילי שחרור לכפות הידיים.

מנהל פורום ארגונומיה