בחירת צבע לצביעת סביבות עבודה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

14/05/2009 | 23:58 | מאת: שמואל

שלום ויישר כח על הפורום. מקווה שיעשיר אנשים ויעלה מודעות של הארגונומיה. אני מסייע לעיצוב סביבות עבודה: חדרי בקרה, סביבה משרדית, חדרי מגורים, חדרי אוכל וכדו'. אני נדרש מדי פעם לשאלה איזה צבע לבחור לעמדות העבודה ולחדרים עצמם. א. האם יש לך המלצה בנושא? ב. האם אתה מכיר ספרות שעוסקת בנושא? תודה

שמואל שלום רב צבע הקירות, שולחנות העבודה צריך לעמוד בקריטריונים הבאים: 1.הצבע לא יגרום להחזרי אור, בוהק וסינוור של העובד 2.צבע הקירות והריהוט, הרצפה יותאם לכמות האור בחדר (גופי תאורה פנימיים +תאורה חיצונית) כך שכמות האור הסופית המתקבלת תהיה בגבולות ההמלצות הקיימות קיימים תקנים לגבי כמות האור המומלצת בחדר המשמש למטלות שונות. לגבי צבעים מומלצים:לא ידוע לי על תקנים מעבר לעקרונות שציינתי. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה