כאבי גב

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

01/03/2009 | 10:10 | מאת: שלומית

צביקה שלום רב, אני עובדת בעבודה הדורשת ממני נסיעות ממושכות, את רוב זמני אני מעבירה ברכב, לאחרונה התחילו לי כאבים בגב התחתון לאחר ישיבה ממושכת ברכב, האם ישנה דרך להקל על הכאבים?

שלומית, שלום רב אכן קיים קשר ישיר בין ישיבה ממושכת ברכב לבין כאבי גב תחתון. למרות שאין לי נתונים לגבי סוג הרכב ואיכות הכיסא להלן המלצותיי: 1.הגבהת הכיסא והטייתו לאחור לזווית של 110 מעלות 2. נסיון לשנות בקצת את המרחק שלך מהדוושות ( לא להתקרב יתר על המידה להגה מטעמי בטיחות )לראות כיצד זה משפיע 3. ביצוע תרגילים בזמן הנהיגה ( הכנסת הבטן, הרמה קטנה של האגן וכד' ) מבלי לפגוע בבטיחות הנהיגה. 4. ברמזור: סיבוב לאחור של הגוף 5. אחת ל-30 דקות נהיגה. עצירה במקום בטוח, יציאה מהרכב ומתיחת הגב למשך דקה. הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה