כאבים בכף היד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

24/02/2009 | 09:46 | מאת: אורנית

אני מתכנת במקצועי, יש לי לאחרונה כאבים בשורש כף היד והייתי מעוניינת רציתי לדעת ממה יכולה לנבוע הבעיה והאם יש דרכים להקל על הכאב?

אורנית, שלום רב כאבים בשורש כף יד אופייניים לעובדי מחשב עקב מאמץ ממושך בהפעלת שרירי האמה, עקב כפיפה של כף היד כלפי מעלה או בגלל הנחת כף היד על קצה השולחן. כאבים אלו יכולים להבטא מאוחר יותר גם בכאבים באזור המרפק ( tennis elbow)או בלחץ על העצב באזור שורש כף יד. עליך לפעול במספר מישורים: 1.שמירה על זווית סימטרית בכף היד בזמן הקלדה אועבודה עם עכבר 2.בדיקת ציוד תומך ( עכבר, מקלדת, תומך ) שיכול לשפר את הזוויות 3. שינוי גובה הכיסא יחסית לשולחן 4. אחת ל-20 דקות הפסקה וביצוע 2-3 תרגילים לאיזור ( תוכלי לראות באתר ארגוטיים ) הרבה בריאות צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה