ושב כסא במונית

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

12/04/2007 | 16:26 | מאת: משה

אני בן 49, י נהג מונית כ 5 שנים,והייתי מעוניין לדעת באיזו הטייה רצוי למקם את הכסא וכמו כן האם יש תמיכות לגב שניתן לרכוש כיוון שהתחלתי לסבול מכאבי גב תחתון

15/04/2007 | 00:57 | מאת: צביקה כץ

משה, שלום רב ההטייה המומלצת הינה 105-110 מעלות בין מושב הכיסא למשענת הגב. לתשומת ליבך, במרבית המקרים מושב הכיסא נמצא בהטייה של 5 מעלות כלפי מעלה במצב ההתחלתי. לגבי תמיכות: קיימים בשוק מספר אביזרים ארגונומים שמטרתם לשפר את התמיכה בגב בזמן ישיבה ברכב( החל מכריות המותאמות רק לחלק המותני ועד תמיכות הכוללות משענת+מושב). חשוב שהתמיכה שתוסיף לכיסא תהיה תואמת למימדי גופך. בכל אופן, ממליץ לך בחום, לבצע הפסקות תכופות בנהיגה, לצאת מהרכב בכל הזדמנות ולמתוח את עמוד השדרה.

מנהל פורום ארגונומיה