כאב בברכיים, בעיקר בנהיגה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

21/08/2008 | 09:49 | מאת: איילת

שלום רב, שמי איילת, בת 28. לפני כחודשיים הופיעו לי כאבי ברכיים בברך ימין בלבד. הכאב בעיקר מתבטא במהלך נהיגה ובסוף הנהיגה, מאוד כואב לקום ולצאת מהאוטו. הכאב גם מתבטא בישיבה מזרחית ובמצב בו הברך מקופלת. רציתי לדעת מה יכולה להיות הבעיה? האם יש דרכים לא רפואיות (תרגילים / פיזיוטרפיה / אביזרים) לפתרון? רקע קצרצר: בעבר, לפני 9 שנים היו לי כאבי ברכיים, לא זוכרת את אופיים. בנוסף, לפני שנה עשיתי מדרסים עקב פלטפוס קל. אני עושה ספורט באופן מתון (פילאטיס פעמיים בשבוע וטניס חובבים אחת לשבוע). אודה להתייחסותך! איילת

איילת , שלום רב לפי תאורך מדובר על בעיה במפרק המחבר בין עצם הפיקה לעצם הירך, בעיה נפוצה מאוד בעיקר בנשים ומתבטאת בעיקר בפעולות הדורשות כיפוף וישור של הברך ומאמץ של שריר הירך הקדמי. הפתרונות: 1.מתיחות של שריר הירך האחורי ( המסטרינג ) 2.חיזוק הצד הפנימי של שריר הירך הקדמי ( שריר הארבע ראשי ) 3.חבישה מיוחדת -taping להורדת העומס מהפיקה 4.טיפולים תומכים בברך: משחות אנטי דלקתיות, טיפולים חשמליים וכד' את כל הפעולות האלו תוכלי לקבל בטיפול פיזיותרפי. לגבי הרכב- נסי להרחיק מעט טת הכיסא, או לבצע מתחיות מדי פעם של הברך ( הטוב ביותר, לצאת מהרכב ולישר את הברכיים ) הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה