בעיה בעיניים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

13/08/2008 | 18:01 | מאת: מתן

עובדות: עברתי ניתוח לתיקון הראיה לפני כשנתיים ותשעה חודשים. לפני כשנה וחצי התחיל לי יובש קל בעיניים. שם טיפות ג'נטיל להקלת היובש. לפני כ-4 חודשים נהיה לי יובש רב בעיניים, מלווה בכאבי ראש משתנים (לעיתים רקה ימין לעיתים שמאל ולעיתים שתיהן), ראיה לא טובה לעיתים (לעיתים רואה טוב) ונימים אדומים בעיניים כל הזמן (מתגברים עם היובש). הלכתי לאופטיקאי ולשני רופאי עיניים. רופאי העיניים בדקו אמרו שאין לי בעיה בעיניים, שכאבי הראש לא בהכרח קשורים ושאבצע מנוחה לעיניים כעבור כל שעה של קריאה. בשלושת המקרים שהייתי (רופא / אופטיקאי) המכשיר שבודק ראיה הראה תוצאה שגויה. גם האופטיקאי וגם הרופאים אמרו שהשריר של הפוקוס נתפס. הרופאים שמו לי טיפות להרחבת אישונים כדי לשחרר את השריר התפוס. אצל הרופא השני התחלתי לחשוד שזו תופעה חוזרת ושאלתי אותו האם יתכן שהשריר שלי כל הזמן נתפס וזה מה שגורם לכאבי הראש, בעית הראיה והנימים האדומים והאם יש מה לעשות? הוא אמר שלא נראה לו שזה הגורם ושאין לו מה להמליץ מלבד מנוחה. השאלות שלי: 1) מה זה שריר של פוקוס שנתפס בעין ומדוע זה קורה ? 2) האם ייתכן שזה הגורם לבעיות שלי המתוארות לעיל ? 3) האם יתכן שיש קשר בין ניתוח העיניים לבין התופעה הזו ? 4) מה הפתרונות האפשריים ? אודה מאוד על תשובה. אני כיום סטודנט באמצע הלימודים. וכבר ארבעה חודשים שקשה לי מאוד לקרוא ולהתרכז בלימודים ואני חושש לגבי המשך הלימודים ומציאת עבודה שדורשת ראיה / עבודה מול מחשב. ומשפט נוסף: כאשר שואלים אותי היום על ניתוח העיניים אני לא ממליץ כלל. אמנם אני בלי משקפיים אבל הבעיות שנוצרו לי מאז הניתוח (יובש / כאבי ראש / דלקות עיניים) לא קרו לי אף פעם לפני הניתוח (עשיתי אותו בגיל 25) ולדעתי עדיף להיות עם משקפיים ולקרוא מאשר בלי ובלי יכולת לקרוא ולהתרכז.

שלום רב, לצערי לא אוכל להתייחס לקשר בין הניתוח, בעיית הפוקוס והיובש. מה שבטוח שתופעה של יובש בעיניים קשורה פעמים רבות למאמץ ממושך בישיבה מול מחשב ומושפעת מאיכות הצג, מרחקו מהעיניים, צורת הצג, גובה הצגג , תנאי תאורה בחדר והמיזוג. ישנם מספר כללים ארגונומים הקשורים לכך ואם הנך מעריך שהבעיה קשורה לזה אשמח לעזור לך. כמו כן , הנני יכול להמליץ לך על אופטמטריסט מאוד מנוסה המתמחה בקשר בין עבודה מול מחשב ויובש בעיניים. בכבוד רב צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה