כאבים בזרוע

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

06/08/2008 | 18:32 | מאת: טיטי

שלום רב, אמי סובלת מכאבים חריפים בזרוע בייחוד בפוזיציות מסויימות, בשכיבה לקראת שינה אינה לקחת את ידה לאחור ועליה להניחה רק לצד הגוף ולפנים, כל תנועה תוך כדי שינה מעירה אותי ב"כאבי תופת". כמו כן, היא אינה יכולה להרים את הזרוע, מזה כמה חודשים למשל על מנת לפשוט או ללבוש חולצה ועליה למצוא דרכים יצירתיות יותר לעשות זאת, במעין רכינה קדימה והושטת הזרוע לפנים ולא ממש למעלה. הכאבים החדים החלו לפני מספר חודשים (אלו תשוארו לעיל) וכך גם מגבלת התנועה. לפני כן, עסקה מעט בהתעמלות נשים. יש לציין שאמי עבדה במשך שנים רבות מול מחשב אם כי רק בשנים האחרונות הפכה עבודה זו לעיסוק מרכזי ולפני כן הייתה לה גם עבודה אחרת. היא ביקרה אצל אורתופד שאמר לה שעליה לקבל זריקה כיוון שלאבחנתו יש לה דלקת בגיד שהתפשטה. אמי לא מעונינת בזריקה ורוצה לשמוע אלטרנטיבות אחרות. השאלות: כמו מה זה נשמע מקריאת המקרה? האם גיד או משהו אחר? האם יש טיפולים אחרים שעשויים לעזור לה? מה לגבי קרניו סקראל? כרגע האזור של הזרוע אינו במצב של ביצוע תרגילי פיזיותרפיה או קבלת מסז' מסוג רגיל כיוון שהיא בקושי סובלת מגע והזזת הזרוע לאחור... מודה מאוד על העזרה!!!! טיטי

הי טיטי מצטער על האיחור בתגובה. ע"פ התיאור הראשוני אכן מדובר בדלקת חריפה של הגיד או בדלקת במבנה הנקרא "בורסה" ( שק נוזלים הנמצא בין הגיד לעצם ). אכן סביר שקיים קשר בין עבודתה מול מחשב לבין התפתחות הבעיה אך יכול להיות שזה קשור גם לביצוע מאמצים אחרים עם היד. בכל אופן, ממליץ על טיפולים תומכים בפיזיותרפיה ( אולטרה סאונד, טיפול חשמלי, קרח וכדומה ). קרניו סקרל, נראה פחות מתאים אבל יכול להיות שאם קיים קשר לעמוד שדרה צווארי זה יכול לעזור. חשוב להמשיך ולהפעיל את היד בכל מקרה ( ללא כניסה לכאב ) ע"מ למנוע מצב של "כתף קפואה". תרופות אנטי דלקתיות וזריקות אכן יכולות לעזור אבל זה תלוי מאוד ברצונה של אימך. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה