נימולים ועקיצות?!

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

26/06/2008 | 09:32 | מאת: אבי

שלום רב דר. אני בן 33 סובל מזה 15 שנה מבלט דיסק L4-L5 שלוחץ על השק הימני . לאחרונה כשאני יושב על דבר קשה כמו כסא בלאסטק או סלע או כול דבר קשה למשך 15 דקות ומעלה מתחיל להרגיש נימולים חזקים באוויר המין ובישבן מצד התחתון כמו עקיצות חזקות. ממה זה ומה הטפול . הערה : על כסא מעור קורא לעיתים רחוקים .

אבי, שלום רב התופעות שציינת יכולת להתאים ללחץ על שורש העצב בעמוד השדרה או בנקודה מסויימת לאורך העצב. אם הדבר חוזר על עצמו גש לבדיקה אצל אורטופד ובהמשך לטיפול פיזיותרפיה. כמו כן, הימנע מלהתיישב על כיסאות שאינם ארגונומים. ישנה חשיבות רבה למבנה מושב הכיסא והתמיכה המותנית בהפחתת הלחצים. בנוסף , השתדל לעשות הפסקות רבות ולהתרומם תכופות ממצב ישיבה לעמידה. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה