ריצה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/06/2008 | 17:37 | מאת: יובל

בן 20, אני רץ כבר תקופה ארוכה מרחקים של 2-3 ק"מ. בעבר היו לי כאבים קלים בצד הצוואר קצת מעל לקלוויקולה שהתפתחו במהל הריצה ורק בה ונאמר לי שיכול להיות שהדבר קשור לבעיות יציבה קלות שיש לי כמו אי סימטריה קלה בכתפיים בין הצד הימני לשמאלי. הכאבים הקלים והתחושה הזו בצד הצוואר באיזור הימני בלבד חזרו כשהתחלתי לרוץ במהירות יותר גבוהה (מתאמן לצבא) וגורמים לי להפסיק את הריצה כי זה לא נוח להמשיך כך. שמעתי שאולי זה נובע דווקא מצד שמאל קצת יותר חלש וכדאי לחזק אותו? מה כדאי לעשות גם בזמן הריצה ואולי גם באופן כללי כדי לשפר את הבעיה?

יובל , שלום רב בזמן ריצה אנו מבצעים פעולות סטטיות מתמשכות רבות עם שרירים באיזור הצוואר דבר היכול לגרום לחוסר נוחות וכאבים.זה יכול לנבוע מתנוחת הצוואר שלך בזמן הריצה, פעולה הדורשת הפעלת שרירים המקבעים את חוליות הצוואר ושומרים על יציבות. ממליץ לך להגיע לפיזיותרפיסט ע"מ שיבדקו גם את מידת התנועתיות בחוליות עצמן וגם את אורך וגמישות שרירי הצוואר. בינתיים כדאי שתבצע מתיחות לשריר הטרפז ( הטיית הצוואר לצד ) לפני ואחרי הריצה. בזמן הריצה השתדל להניע מדי פעם את הצוואר. הרבה בריאות צביקה

מנהל פורום ארגונומיה