thoracic outlet syndrome

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

15/06/2008 | 22:14 | מאת: אורלי

thoracic outlet syndrome איך אפשר לעזור לאדם צעיר? מתיחות? מה עושים ממה זה נגרם

אורלי , שלום רב לתסמונת זו יש מספר גורמים לדוגמה: קיצור בשרירי הצוואר (שריר הנקרא: סטרנו-קלידו ) או שינוי מבני שלן עצם הבריח, צלע ראשונה או וצידי חוליה מספר 7 - דבר הגורם ללחץ קבוע או זמני על "המקלעת הצווארית" העוברת באיזור זה. אם מדובר על קיצור שרירים יכול להיות שהבעיה קשורה ליציבה לקוייה של הצוואר או חגורת הכתפיים או לתעסוקה מסויימת החוזרת על עצמה למשל: ישיבה ממושכת מול מחשב הכוללת שימוש בעכבר בעיקר כאשר היד מתוחה לפנים. הטיפול תלוי בגורם לבעיה ולשם כך עליכם לעבור אבחנה מבדלת אצל אורטופד או פיזיותרפיסט. בינתיים ממליץ:1. לארגן את עמדת המחשב בצורה ארגונומית ולהקפיד בעיקר שהזאמות שעונות על השולחן וקרובות לגוף ( ראי המלצות באתר של חברת ארגוטיים) 2. למתוח את הצוואר לצד אחד ואת היד הנגדית למתוח לאחור למשך 20 שניות מספר פעמים ביום. הרבה בריאות צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה