Positional headache

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

04/07/2022 | 09:12 | מאת: מיכל

שלום רב, אחרי המון שנים שלא הצלחתי להסביר את עצמי, הצלחתי למצוא מספיק מידע על מה שכנראה יש לי וזה Positional headache. הכאבים נובעים מישיבה או עמידה זקופה, כאב ונוקשות בחלק האחורי של הראש שמגיעים עד כדי לחץ בראש ובעיניים ואפילו פעימות דומות למגרנה. כאשר אני בבית אני משתדלת להיות במצב מאוזן רוב הזמן וזה אכן עוזר, אולם בעבודה אני יושבת ונוהגת המון שעות ואני מרגישה שכל הגוף מתגייס לכאב הזה עד כדי שכל השרירים רועדים ממאמץ. עושה ספורט (כולל ריצות) 3 פעמים בשבוע, ואין לי כאבים בזמן ריצה, אולם הישיבה ונהיגה ממש הפכו להיות בלתי אפשריות והמצב מתחיל לפגוע באיכות החיים שלי. מה יכול לעזור? ב-CT צווארי לא נמצאה בעיה.

מיכל, שלום רב אכן ישנו קשר בין אופן הישיבה , תנוחת הצוואר לבין התופעות שאת מתארת. הדבר דורש ביצוע הערכה ארגונומית בסביבת העבודה וברכב ולפי זה לתת פתרונות, גם בהתמקמות נכונה וגם בהרגלי עבודה

מנהל פורום ארגונומיה