פריקה של סחורה וסידורה על משטח.

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

13/05/2022 | 15:55 | מאת: איתי

שלום רב . אני עובד במחסן . כשאני מקבל סחורה אני מקבל אותה ממשאית על משטח ,משנע אותה למחסן ומסדר אותה על הרצפה כמו מגדל. אני יודע שצריך להרים משא בעזרת סדר הפעולות הבא: 1. להתקרב ככל הניתן לפריט. 2.להתכופף בעזרת הברכיים. 3.להרים בעזרת הברכיים כאשר הבטן פנימה והגב מיושר לאחור. השאלה שלי אם הפריטים שאני מרים הנם קלים אז אני חייב להרים עדיין בצורה זו ? ודבר נוסף אם אני לא מרים כך אלא בצורה הלא טובה זה יכול להשפיע לי על פרק כף היד בצורה שיכולה להביא לכאב ?

רצוי תמיד להתכופף בצורה נכונה כי כך אתה מתרגל את שריריך בצורה טובה והפעולה הופכת להיות אוטומטית. ברור שמטענים קלים לא גורמים לעומס דומה על הגב כמו הכבדים. פרק כף היד הוא אחד האזורים המשתתפים בהרמה. במידה ולא קיימות ידיות אחיזה או שהן לא נוחות העומס על כף היד מתגבר ואז עשויים להופיע כאבים. בברכה ,צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה