ישיבה על כסא ללא משענת

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

25/04/2022 | 09:51 | מאת: דן

שלום וברכה, אין מנהגי לבוא ולשאול שאלות באתרים ובפמובי אך מקרה זה יוצא דופן לצורך חשיבות העניין, לאחרונה נתקלתי בכמה פרסומים אודות חשיבות הישיבה ללא השענות ואחר כן פרסומים על כמה מיני כסאות שוודי פיטבול דינמי ברכיים וכו ורציתי לשאול האם אני בהכרח חייב לצורך ישיבה זו כסאות מסוג זה או שאני יכול להשתמש בכל כסא שיש לי בבית? ואשמח לקבל מכבוד המומחה דגשים נוספים אם ישנם בעניין ישיבה זו. תודה רבה.

שלום ידידי אנסה לתמצת את תשובתי. ראשית, אל תלך שבי אחר קביעות חד משמעיות מכל סוג , כי פעמים רבות הן נועדו לשרת אינטרס מסויים. בגדול: ברגע שאתה יושב שעון לאחור בזווית המתאימה ולפי הכללים ואינך "מרוח" על הכיסא או כפוף לפנים אין שום בעיה בשימוש במשענת גב. מאידך, אנו ממליצים על שינויים תכופים בתנוחה וגם שימוש בכיסאות דינמיים /כדורים וכד על מנת לגוון את הפעלת השרירים. והכי חשוב, זה לקום בצורה תדירה יותר , לשנות תנוחה ולעשות תרגילים בהצלחה

מנהל פורום ארגונומיה