כאב חזק בכתפיים בעיקר בעבודה על המחשב

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

09/03/2022 | 16:44 | מאת: גילי

היי, אני בחורה בת 20 עובדת שעות רבות מול מחשב, קניתי כיסא עם ידיות מתכוונות וגם המשענת, השולחן טיפה יותר נמוך מהגובה של הידיות בכיסא, כאילו אם אני מורידה את הידיות זה יותר נמוך משולחן, עכשיו לשאלתי, בתקופה האחרונה נהיה לי בכתף ימין של היד הדומיננטית שלי כמו מין זרמים חזקים, וממש כאב חזק, אני עושה הפסקות קצרות ותרגילים שנתנו לי אך עדיין זה לא עוזר, האם יש עוד דרכים לשפר את זה? בנוסף יש לי דלקת חריפה בגידים במרפק כבר זמן ארוך, [טניס אלבו] שנוצרה לי כי יד ימין היא היד היחידה שמתפקדת לי... האם יש צורך לשנות את גובה השולחן? או שיש דרך לעזור לה עוד קצת? חשוב לי לשמור עליה במקסימום האפשרי כי היא יד מתפקדת יחידה שלי.... סליחה על האורך, ותודה מראש...

גילי, שלום רב נראה לפי התאור שיש בעייה בהתמקמות שלך מול השולחן ( מרחק, גובה ישיבה, תמיכה לידיים וכד ). קשה מאוד לתת מענה לזה ללא תמונה שלך ליד השולחן באופן שאת עובדת. בעיקרון המרפקים צריכים להיות בגובה משטח העבודה, הידיים תמוכות על המשטח , משענות מתחת למשטח העבודה, מקלדת ועכבר קרובים לקו הגוף. במידה ותרצי לשתף תמונה זה יכול לעזור. בהצלחה

מנהל פורום ארגונומיה