מכונאי-מנח גוף כפוף.

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

28/02/2022 | 10:13 | מאת: איתי

שלום רב. שמתי לב שמכונאי רכב סובלים מכאבי גב בגלל שבעבודה שלהם הם נאלצים להתכופף למנוע על מנת לתקן אותו או את שאר החלקים שמסביב. מה הם יכולים לעשות על מנת למנוע זאת ?

אין דרך אחרת לבצע את המטלה, מלבד כפיפה לפנים. אנו ממליצים למכונאים להניח יד אחת על דופן הרכב, במידת האפשר,על מנת להפחית את העומס או להניח ריפוד על דופן הרכב כדי שניתן יהיה להישען עם פלג הגוף העליון . והפיתרון הנוסף הוא ביצוע הפסקות תכופות לצורך ישור הגב והפחתה של העומסים

מנהל פורום ארגונומיה