ספורט ריצה שבר עצמות

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

11/06/2021 | 16:46 | מאת: יוני

האם שבר בסיס כף רגל ימין 5 MTT זה נקרא שבר מסרק 5 ? זה קרה לי לפני חמישה ימים בזמן שעשיתי ריצה ביומיים הראשונים לא הלכתי לצילום ולרופא והייתה לי נפיחות שירדה וכאב חזק שגם ירד נשאר כאב קצת כי שמתי הרבה מים וקרח אחרי שהלכתי למיון למחלקה לרפואה דחופה עשיתי את הצילום ומצאו מה שמצאו הרופא רשם חבישה מרופדת ולהביא סנדלים אורטופדים לגבס הרופא אמר שזה תוך ארבעה שבועות יחלוף חבשו לי את המקום אם תחבושת אלסטית שאלותיי הם כאלו מבקש שתתייחס אליהם בבקשה 1. האם החבישה כה רלוונטית ? כי היא נרטבה לי ואני לא איתה כעת כי אני מעריך שאם זה היה רציני אז זה היה גבס או דברים יותר מורכבים מה עוד שאני כעת רוב הזמן בבית על המיטה ומשתדל לא ללכת הרבה מה דעתך ? 2. האם יש צורך בסנדלים אורטופדים לגבס כי כמו שציינתי קודם רוב הזמן אני בבית ולא הולך הרבה על הרגל מה אתה אומר ? 3. השבר הזה בסיס כף רגיל 5 MTT זה משהו שיכול לחלוף לפני הארבעה שבועות שהרופא אמר ? כי אני מרגיש הרבה יותר טוב מלפני חמישה ימים דעתך ? 4. האם זה שבר רציני ? זה נקע ? זה סדק ? מתי אני יוכל לחזור לרוץ ? 5. מה עוד שיחסית אני מצליח ללכת על הכף רגל שנפצעה יחסית ללא כאב עז אלא כאב כזה ככה ככה

יוני, שלום רב במקרה זה נהג בדיוק על פי מה שהרופא הנחה אותך. אל תחפש דרכי קיצור או אופן טיפול שונה. במידה ויש דברים שמטרידים אותך אנא פנה לאורטופד על מנת שיראה את המקום ויביע דעתו. בהצלחה

מנהל פורום ארגונומיה