כאבי גב לאחרונה באמצע הגב

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

25/12/2020 | 10:13 | מאת: גרשון

שלום דר התחלתי לעבוד בעבודה פיזית לאחר 13 שנה בעבודה משרדית. העבודה כול היום בעמידה ותזוזה,אני מרים לפעמים משקלים ..לא כבדים במיוחד,אבל בסוף יום כואב לי אמצע הגב מאוד..אני מרגיש שזה יותר מהשרירים בגב..האם הגוף לא רגיל לעבודה פיזית? האם צריך למרוח משחה או חברות גב יעזור? תודה גרשון מכפר סבא

גרשון, שלום רב התחלה של עבודה פיזית הכוללת הרמת משקלים צריכה להתבצע בהדרגתיות עד להתאקלמות מלאה של הגב , הברכיים והכתפיים לעומסים החדשים, בדיוק כמו שאתה מתקדם בהדרגה בחדר כושר. בכל אופן, עליך לסגל שיטות הרמה נכונות ( גב וברכיים ) על מנת למנוע עומס יתר. ממליץ על ביצוע סקווטים בהדרגה וחיזוק שרירי הגב. תוכל להתייעץ עם כל פיזיותרפיסט. בהצלחה

מנהל פורום ארגונומיה