אנטומיה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

03/02/2008 | 04:45 | מאת: יוסי

שאלה קטנה ומוזרה באנטומיה, האם יש שריר בין ischium לבין האנוס מה שמו ותפקידו? האם מוכרת לך שיטת טיפול מנואלית שעוסקת בשחרור שריר זה?(בשם רפלקס משהו....) שמעתי בחצי אוזן הרצאה על העניין הזה.... תודה מראש.

יוסי, שלום רב השאלה ממש לא מוזרה... מדובר על תופעה המכונה "piriformis syndrom" שנגרמת מלחץ של השריר על עצב הנשה ( סאיטיק ) הנמצא באזור. קיים טיפול טוב לבעיה , המתבצע ע"י פיזיותרפיסטים. פנה אליהם ובעייתך תיפתר. הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה