נהיגה ברכב פרטי

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

09/04/2007 | 14:54 | מאת: אלין

שלום, צביקה ברכות על הפורום הארגונומי, סוף סוף יש מקום שניתן לשאול אדם מקצועי לגבי דברים כ"כ חשובים... האם תוכל להסביר לגבי ישיבה נכונה בזמן נהיגה, אני מרגישה לחץ בגב התחתון כל פעם כשיוצאת מהרכב, אפילו אחרי נסיעה קצרה. בתודה מראש אלין

אלין , שלום רב תודה על הברכות, מקוה שהעצות שניתן יעזרו גם לך. בטרם אתן לך תשובה לגבי אופן הישיבה, חשוב להבין, שישיבה ממושכת ברכב מהווה גורם סיכון להתפתחות כאבי גב תחתון. מכאן, שרצוי לבצע באופן תכוף תנועות ותרגילים ( כמובן, בטחון הנהיגה קודם לכל ) שיקלו על הלחץ המתמשך, והפסקה בנהיגה אחת ל-30 לערך ע"מ לישר את עמוד השדרה המותני. לגבי אופן הישיבה: 1.תמיכה בגב התחתון, באיזור הקשת המותנית 2.הברכיים בכיפוף קל ( לא מתוחות ולא כפופות יתר על המידה ) 3.גובה הכיסא ( במידה וניתן לשנותו ) יקבע כך שקו הברכיים יהיה בקו הירכיים או מעט מתחתיו 4.זרועות קרובות אל הגוף אוחזות בהגה בחלקו האמצעי

מנהל פורום ארגונומיה