מיקום צג המחשב- פקידת קבלה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

31/01/2008 | 08:32 | מאת: אתי

אני פקידת קבלה ועל השולחן שלי יש גם מחשב גם ניירת וטלפון. בנוסף אני נמצאת מול לקוחות מרבית הזמן. איך אמקם נכון את הפריטים כך שגם הלקוחות יוכלו לראות אותי טוב וגם יהיה לי נוח להשתמש במחשב בלי להכביד על הצוואר?

אתי , שלום רב עבודה במקביל , ניירת, מקלדת ועכבר גורמת לנו בעיה ארגונומית מורכבת. מיקום הניירת לפנינו והרחקת המקלדת תגרום למתיחת הידיים לפנים והגברת הלחץ על הצוואר והכתף! מה ניתן לעשות? במידה ואין לך צורך בסימון, כתיבה, הדגשה על גבי הניירת הפיתרון הוא לקרב את המקלדת לקדמת השולחן ולהניח את הניירת מאחור בין הצג למקלדת עם הגבהה קטנה לניירת. במידה ואת מבצעת פעולה על גבי הניירת הפתרון הוא להניח את הצג בצידי השולחן לשבת מולו ואת הניירת להניח מימין למקלדת בסמוך לעכבר. אם גם זה לא נוח, לעיתים אנו ממליצים על מגרה נשלפת למקלדת ואת הניירת להניח בקדמת השולחן. ( פחות מומלץ מבחינתנו ) מעבר לזה קשה להמליץ כיוון שאין לנו דוגמה של השולחן שלך. את מוזמנת לשלוח לנו תמונה שלך בסמוך לעמדת העבודה וננסה לעזור. הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה